Afscheid van Beertje

Doof geboren en later in haar leven lijdend aan primaire epilepsie, waardoor ze verschillende medicijnen moest slikken, werden de bijwerkingen haar uiteindelijk noodlottig. Haar lichaam wilde niet meer. En met veel pijn in ons hart hebben we haar laten gaan.

Beertje was een geweldige hond om mee te leven. Altijd vrolijk en lol in haar leven. Ze was voor ons de “pretletter” van de roedel en dankzij haar hebben we veel geleerd over dove honden. De doofheid van Beertje was vrij makkelijk om mee te leven, na wat denkwerk en een goed boek hierover te hebben gelezen. Maar epilepsie is even een heel ander verhaal.

Voordat we Beertje hadden, wisten we al hoe desastreus deze ziekte is voor een hond en zeker bij Border Collies. En mochten we al twijfels hebben gehad, dan heeft Beertje ons nog eens goed voor ogen gehouden, wat deze ziekte inhoudt. Dit wens je niemand toe. Beertje was een engeltje, ons zonnetje in huis. Een unieke hond, die we nooit zullen vergeten. Haar “gejodel” klinkt nog na in ons hoofd. Nu heeft ze rust en nergens meer last van en die gedachte doet ons enorm goed.

Lieve Beertje, we missen je vreselijk, maar weten dat het zo goed is. Tot later lieve malloot

Beertje Juli 2010

Categorie: Overig Nieuws