Kayleigh’s Eagle Dance (Sage)

Uit het 3e en laatste nest van Purdey, hadden we gelukkig twee erg leuke teefjes, waaruit we Sage hebben aangehouden. Qua karakter lijkt Sage totaal niet op haar moeder (en ook niet op haar vader trouwens). Purdey is ietwat introvert en terughoudend, terwijl Sage extrovert is, overal op af springt en de grootste hooligan in huis is.

Op het moment van dit schrijven (jan. 2008) is Sage alweer een jaar oud en wat zij allemaal wel niet heeft uitgespookt in het afgelopen jaar….. Purdey zit er dan bij en mij aan te kijken alsof ze wil zeggen: „Dat heeft ze niet van mij”. Maar Sage is vooral ook lief en een enorme vrijkous. Het liefst zou ze de hele avond bij je op schoot liggen. Momenteel ben ik met Sage bezig met gehoorzaamheidstraining en het ligt in de bedoeling om in het voorjaar te gaan kijken of ze aanleg heeft bij de schapen.

Even meer uitleg over haar naam:

Door onze grote interesse voor de Noord-Amerikaanse Indianen en de verzameling boeken, die we over dit onderwerp hebben, zijn er verschillende honden bij ons, die een Indiaanse naam krijgen. Het nest waar Sage uit komt, was ons eerste nest, wat volgens de nieuwe reglementen van de Raad van Beheer, v.w.b. de naamgeving, gefokt is. Alle zes pups hebben een naam gekregen met het woord Eagle als begin. Bladerend en lezend in één van onze boeken (The Last Comanche Chief – The life and times of Quanah Parker. Schrijver Bill Neeley ISBN 0-471-11722-b52495), kwam ik het volgende citaat tegen: „To become one of the warriors, according to Comanche custom, they had first to dance the Eagle Dance. A medicine man with strong power was the leader of the Eagle Dance. He and the dancers arose before daylight, went to the creek, bathed, stripped to the breechclout, put on war paint, let their hair down and put eagle feathers in it, and rubbed themselves with sage”. De beschrijving gaat nog veel verder, maar met dit gedeelte is het belangrijkste over de herkomst van de naam van Sage verwoord. Sage = Salie en de plant Salie is ook bij Indianen een veel gebruikte plant. In ieder geval zijn we erg happy met Sage en we zijn uiteraard erg benieuwd wat de toekomst met haar gaat brengen.

Sage woont tegenwoordig bij de fam. Wubs in Zeijen.