Starling pups

Deze maand is het ook alweer 28 jaar geleden, dat ons allereerste nest werd geboren en die gezonde spanning van toen, is ook nu weer duidelijk voelbaar Heerlijk, straks in Kerstsfeer naast de werpkist en met de nodige zenuwen afwachten wat er geboren gaat worden. Voor ons mag het nu wel Kerst worden!

StarlingDean

 

Categorie: Pups

Starling is gedekt

Starling is gedekt door Dean (Kayleigh’s Half Yellow Face). We kijken weer enorm uit naar ons komende nest.

Dean en Starling

Categorie: Pups

Pups Freya week 7 en 8

Wat is het toch weer snel gegaan. Het is een beetje onwerkelijk, dat de pups alweer vertrokken zijn. Wetend dat het heel goed met ze gaat en dat de nieuwe baasjes erg blij met ze zijn. Maar toch, wat zou het mooi zijn, als ik ze even voor een uurtje terug kon toveren.

De laatste weken waren lichtelijk hectisch. Een uitstapje naar Kynologisch adviescentrum Kynospirit, waar ze naar de puppy-playground zijn geweest. En oh oh wat hadden ze een lol. Daar zijn ook verschillende foto’s van gemaakt. Samen met ons een wandelingetje gemaakt in het “Alteveerster bos” wat ze ook erg spannend vonden en natuurlijk verschillende keren mee met ons aan het riempje, de straat op.

Onze uiteindelijke conclusie, is, dat het een geweldig nest was, waar we veel lol mee hebben gehad. Freya – vooral zij – en Dean hebben goed hun best gedaan. Nu is het hier een beetje bijkomen en weer alle aandacht voor de volwassen honden. We kijken alweer uit naar ons volgende nest (maar dat duurt nog even).

Categorie: Pups

Pups Freya week6 en 7

Het zal weer eens niet zo zijn, de laptop is zwaar geblesseerd en weigert ook nog maar iets nuttigs te doen. Oftewel, het is behelpen als het aankomt op de homepage. Niet dat het de pups ook maar iets kan schelen, die hebben er niet minder lol om. Het zestal is bijna 7 weken, dus werd het weleens tijd om weer een pupdate te produceren. Nog een week en ze beginnen alweer ons huis en hun moeder te verlaten. Je zou er haast van in een depressie raken, maar zo erg is het nou ook weer niet.

Wij hebben lekker vrij dus al onze vrije tijd wordt besteed aan puppies knuffelen. Wat wil een hondenmens nog meer.
De afgelopen week zijn de pups ingeënt en nagekeken door de dierenarts. En gelukkig, die had weinig te klagen. De komende week komt de chipper, wordt er een karaktertest gedaan en mogen ze met ons mee naar de puppy-playground bij Kynospirit. Dat is zo ontzettend leuk om met een nest heen te gaan, daar hopen we nog veel mooie foto’s te gaan maken. En dan langzaamaan naar het afscheid…. Nee daar gaan we het nu nog niet over hebben.

Categorie: Pups

Pups Freya week 5

Ze hebben even in de kamer kunnen racen en hebben hun tandjes uitgeprobeerd op mijn handen (o.a.) en liggen nu gevloerd. Even rust dus. Vijf weken zijn ze alweer en het begint nu toch wel een stelletje “losbandige kleuters” te worden. Maar het wordt nog veel erger hahaha. Tegen de tijd dat ze gaan vertrekken, ben ik “gevloerd’. Maar wat ga ik ze dan missen. Ze zijn zo leuk en lief – meestal-.

Verder niet zo heel veel bijzonderheden deze week. Wegens het mindere weer o.a., zijn ze nog niet naar buiten geweest, maar dat hopen we de komende week in te halen. Er staat nog genoeg op het programma.

Moet ik niet vergeten, dat Starling en Present soms even bij de pups mogen. Present, die zich zelf nog ziet als een pup, vindt het helemaal geweldig en de pups idem dito. Mooi om te zien hoe pups op een andere hond reageren.

Categorie: Pups

Pups Freya week4

Ze zijn de ren al uit geweest om de kamer te verkennen en hun eerste vleesmaaltijd hebben ze ook al achter de kiezen. Vonden ze helemaal niet erg. Freya begint nu een beetje moeilijk te kijken, als haar pups bij haar willen drinken. Niet zo gek, als je ziet wat voor gebitjes ze hebben. Het zijn nu nog kleine pups, maar ze laten goed zien, dat ze echte honden zijn. Heel aandoenlijk om te zien.

Komende dagen staat hun eerste autoritje op de agenda. Ook weer spannend voor ze. O ja, zou ik bijna vergeten. Afgelopen dinsdag de 22e zijn ze weer gewogen en ze zijn inmiddels rond de 2 kg. Gelijk ook weer een ontworming gehad, moet ook gebeuren. Afgelopen weekend veel visite over de vloer gehad, doen de pups ook niet moeilijk over.

Alle pups zijn inmiddels besproken.

 

Categorie: Pups

Pupupdate pups Freya week3

De pups zijn nu ruim 3 weken oud en zijn ze ook de werpkist voor het eerst uit gekomen. Het was maar even, maar lang genoeg voor het zestal om nu, terug in de werpkist, alle indrukken te kunnen verwerken. Gelijk hebben ze ook een klein beetje puppymelk van mij gehad. Niet omdat Freya niet genoeg voor haar kids heeft, maar ze moeten toch gaan leren om zelfstandig te gaan eten. Vandaar een klein beginnetje alvast. Het was weer een lekkere kliederboel.

Vooral na het eten, zijn ze al behoorlijk bezig. En een praatjes dat ze beginnen te krijgen, heel komisch om te horen. De eerste visite is afgelopen weekend langs gekomen. Daar zijn we dus heel rustig mee begonnen. En het zal niet erg lang meer duren, voordat ze hun eerste stapjes in de huiskamer gaan maken. Dus nog even en dan is het helemaal gedaan met onze rust, bij wijze van.

Categorie: Pups

Pups Freya in de 2e week

Alweer twee weken. Het gaat weer supersnel. Er is voor de pups veel gebeurd. Ogen en oren open, ze lopen al wat door de werpkist en hebben hun eerste ontwormingskuur achter de rug. Alleen slapen en eten is er dus niet echt meer bij. De wereld wordt een klein beetje verkend, alhoewel die nog wel betrekkelijk klein is voor de mini-hondjes.

Paige, die natuurlijk veel ervaring heeft als moeder, gedraagt zich erg opdringerig en wil het liefst Freya er bij weg hebben. Zij zal het wel even regelen, lijkt ze soms te willen zeggen. Maar Freya is daar niet van gediend en laat het niet toe. Soms best komisch om te zien, hoe ze tante Paige, met haar ogen weet weg te krijgen.

Categorie: Pups

Pups Freya 1 week oud

Puppies van een week oud, hoeveel verschilt dat met een week geleden: niet heel veel, behalve dat ze dubbel zo zwaar zijn. Verder doen ze nog niet anders dan slapen, eten, gepoetst worden door mama en verder met slapen en eten. Freya is niet altijd meer bij ze in de werpkist, maar houdt de rest van de honden goed in de gaten, want er zijn “kapers voor de kust”.

Paige gedraagt zich net zoals haar moeder Gift altijd deed, die wil zich overal mee bemoeien en als ze de kans krijgt, duikt zij de werpkist in. Dat lukt haar niet vaak en dat is voor ons echt oppassen geblazen. De komende week gaan de ogen en oortjes open en wordt de kennismaking met het zestal uitgebreid. Hierbij weer verschillende foto’s van Freya en haar kroost, geniet er vooral van.

Categorie: Pups

De pups van Freya en Dean zijn geboren.

Op 1e Kerstdag zijn in de vroege ochtenduren 6 prachtige zwart-witte pups geboren. De bevalling ging lekker vlot en alle zes, 4 teefjes en 2 reuen, zijn lekker gezond en levendig. Freya ligt er tevreden bij en eigenlijk kunnen wij alleen maar toekijken, hoe zij haar kroost verzorgt. Het enige wat wij eigenlijk kunnen doen, is zorgen dat ze regelmatig eruit gaat en haar eten en drinken voorgeschoteld krijgt 

Hoe bijzonder, pups op 1e Kerstdag, wat een prachtig cadeau!

     

Categorie: Pups